Proba de Raid Montan este o proba de cunoastere a mediului inconjurator sau sportiva in functie de categoria la care doriti sa participati.
Generalitati
Traseul de raid montan va fi calculat astfel incat sa poata fi parcurs in maxim 8 ore de catre categoriile JUNIORI, OPEN, VETERANI, FEMININ si ELITE.
Pentru categoria COPII si FAMILY traseul va avea un grad de dificultate mai mic si va trebui sa poata fi parcurs in maxim 5 ore.
Echipajul va avea obligatoriu 3 membrii. Pentru categoria COPII, se permite ca echipajul sa fie insotit de un indrumator nominalizat initial.
Abandonul unuia dintre membrii duce automat la abandonul intregului echipaj.
a. Categoria COPII - participa echipe formate din 3 copii cu varsta maxim 14 ani impliniti, indiferent de sex, care vor fi insotiti de o persoana majora care insa nu va putea participa la probe.
b. Categoria JUNIORI - participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu varsta cuprinsa intre 15 – 20 ani (impliniti);
c. Categoria ELITE - participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
d. Categoria OPEN - participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de varsta, obligatoriu mixt sau feminin.
Tehnica
Echipamentul idividual obligatoriu este compus din: incaltaminte de munte cu talpa profilata si aderenta, lanterna, fluier si imbracaminte de ploaie.
Echipamentul de echipa obligatoriu este compus din: rucsac de tura, bidon de apa, busola, sursa de foc, trusa de prim ajutor (recomandabil sa contina: fasa sterila, comprese sterile, plasturi cu rivanol, fasa elastica, dezinfectant, apa oxigenata, penseta, lama bisturiu, folie supravietuire).
Intre posturile cu arbitru (PA) se vor da timpi intermediari.
Pe traseu vor fi montate posturi fara arbitru (PFA). Suma tuturor PFA de pe traseu nu poate fi mai mare de 1.000 puncte.
Posturile fara arbitru pot fi prevazute cu sistem suplimentar de identificare, respectiv stampila sau perforator.
Mai multe despre proba va rugam sa cititi regulamentul de participare.